Majken, min Majken

Hösten 2014 fick Majken diagnosen akut lymfatisk leukemi och livet blir aldrig någonsin detsamma igen...

"Nästa år då ska jag bli en fågel"

Sen intensifikationsfas ALL, Majken, barncancer, blogg, leukemi, sidensvans Permalink0
Så sade hon, min Majken, när vi tittade ut på fåglarna som kalasade i fågelbordet. "Nej, nej säg inte så!" svarade jag skarpt. Hon tittade förvånat på mig och förmodligen såg jag helt förstörd ut. 
 
Käre gode Gud eller vem eller vad det än må vara som kan fixa det här, jag ber Dig av hela mitt hjärta, gör inte mitt barn till en fågel nästa år. Låt dessa hemska mediciner med sina vidriga biverkningar göra mitt barn friskt och starkt igen. Jag vet att det kommer att bli så, men ibland blir det en svacka. Idag var en sån dag. 
 
Majken, min Majken, nästa år ska du vara en glad och friare fyraåring med massa spring i benen och bus i blicken. Banne mig. 
 
Sidensvans är en fågel som tillhör ordningen tättingar i familjen sidensvansar. Arten häckar i de nordligaste delarna av Eurasien och nordvästra Nordamerika. Vintertid kan den observeras i stora flockar längre söderut. Källa: Wikipedia. 
 
När vi kom hem från sjukhuset efter den första vändan, då vi precis fått Majkens diagnos, landade en flock sidensvans i rönnen utanför fönstret och åt bär en liten stund innan de alla lyfte igen och flög iväg. Det var magiskt och jag tänker ofta på det, det kändes betydelsefullt. 
 
Till top