Majken, min Majken

Hösten 2014 fick Majken diagnosen akut lymfatisk leukemi och livet blir aldrig någonsin detsamma igen...

Parken Zoo

Underhållsfas 1 ALL, Barncancerfonden, Parken Zoo, barncancer, blogg, leukemi, majkenminmajken Permalink3
Det blev en heldag på Parken Zoo i Barncancerfondens regi. 


Jag tycker det är så fantastiskt att de ordnar, annars skulle vi aldrig komma iväg. Gå på nöjespark med ett cancersjukt barn?? Herregud det går ju bara inte! Tänk på alla ungar där och alla SMITTOR. 

Men när det är Barncancerfonden som ordnar så känns det plötsligt möjligt. Det betyder så mycket en sån här dag. Då får vi chans att träffa andra föräldrar och barn i samma situation och det är guld värt för hela vår familj. Träffa andra föräldrar som kämpar, som också har en hel kasse mediciner nedstuvade i packningen någonstans eller kräkpåsar beredda. Som också känner på pannan och kollar hur bleka barnen är varannan minut. Som förundras över hur mycket barnen faktiskt orkar. Och som ler fånigt lyckligt när de små liven har roligt. Som vore det ett mirakel.

Där finns också andra syskon till barn med cancer. Andra syskon som springer omkring i skuggan av det sjuka barnet. Som stojar och leker och tittar och pekar i djurparken precis som alla andra syskon där. De ser att de inte är ensamma i världen, de ser att många familjer har sjuka barn, att många har ett sjukt syskon, att många barn i olika storlekar har CANCER.

Tack Barncancerfonden och Parken Zoo för denna dag - ni har hjälpt till att skapa ett varmt och soligt minne för oss!

Majken, min Majken, vad härligt vi hade det denna dag! Du åkte tekoppar och karusell och såg jaguarer och jättesköldpaddor och minihästar. Och jag såg dig ha roligt. Älskade underbara unge, det betyder allt för mig.
Till top