Majken, min Majken

Hösten 2014 fick Majken diagnosen akut lymfatisk leukemi och livet blir aldrig någonsin detsamma igen...

Hjälp oss att göra skillnad!

Barncancervård, Underhållsfas 1 ALB, ALL, Majken, barncancer, barncancervård, blogg, leukemi, namninsamling, trygg barncancervård, tryggbarncancervard Permalink2
Det är tufft att vara ett barn med cancer. Det är tufft att ha ett barn med cancer. Det är tur att det finns så många fina själar därute som hjälper oss, som vill hjälpa oss - det inger hopp om mänskligheten! Våra föräldrar ställer upp i stort sett dagligen (vad skulle vi göra utan er??) med allt och lite till. Vi är så oändligt tacksamma för detta så det går inte att beskriva med vare sig ord eller handlingar. Vi tar bara emot, kan inte göra annat.
 
Inte så sällan är det även andra underbara människor i vår närhet som frågar om de kan göra något för att hjälpa oss. Som vill ställa upp med allt de kan. Det är fint, vi bli rörda och berörda av all omtanke, av alla fina vänner och släktingar vi har. Men det finns oftast inget en utomstående kan göra. Det är som det är i livet just nu för den här familjen och det är inget som någon annan kan göra något åt eller ens lindra.
 
Och så får jag plötsligt en dag ett mail från för mig helt främmande människor - fantastiska människor - som också vill hjälpa oss. Privatpersoner som vill ta en del av vår börda och hjälpa till att skapa en tryggare barncancervård, så att vi ska slippa föra den kampen också, så att alla barn med cancer ska få det bättre, så att deras föräldrar ska kunna fokusera på barnen och inte på vården och hur den så ofta brister. Läs mer här:

 

www.tryggbarncancervard.blogg.se

 

De har startat en namninsamling för detta ändamål och har genom att lyssna på föräldrar till barn med cancer ringat in de stora problemen med vården och vill försöka skapa förändring. De har sett hur bristen på kontinuitet i vården, att barnen och deras föräldrar träffar alltför många olika läkare, skapar problem, risker och en otrygghet. De har också sett att vården brister när barn med cancerdiagnos måste gå via akuten och utsätts för akutens väntrum och smittor. De tycker inte att det är rimligt att barn med cancer måste vårdas akut på andra avdelningar på ALB än på barnonkologen, med personal som inte har rätt utbildning och kunskap om barnens tillstånd.

Jag är överväldigad av dessa personers klarsynthet och handlingskraft och är så tacksam för att de finns och för att de orkar. 

Alla som vill vara med och skapa en tryggare barncancervård - skriv på namninsamlingen! Alla ni som vill hjälpa vår familj, men inte vet hur - skriv på! 

 

http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=9949

 

Tänk om vi alla kan vara med och bidra, tänk om det leder till förändring. Tänk om vi kan ge andra hårt utsatta barn en tryggare vård, tänk om vi kan lindra andra föräldrars oro. Tillsammans är vi starka heter det och jag tror att tillsammans kan vi påverka. Jag uppmanar er att skriva på och att dela vidare. Jag har dragit mig undan alla sociala medier, men dela länken ovan om ni kan. 

Skriv på för Majken, skriv på för alla andra fina barn som har rätt till en trygg och bra barncancervård i Sverige. Det är riktiga barn det handlar om, inte pinnar i statistiken, inte bara andras problem, låt dem få känna det. 

Majken, min Majken, tänk om vi får vara med och påverka! Tänk om vi kan göra barn och föräldrar i vår barncancervärld lite gladare och lite tryggare. Det skulle betyda allt.

 

 
 
#1 - - Kajsa :

Skrivit under. Kram!

#2 - - Anneli:

Tack för att du delar <3 Tillsammans SKA vi göra skillnad för er!! Många styrkekramar från oss!

Kram,
Anneli

Svar: Det är vi som är skyldiga er ett stort varmt TACK för detta fantastiska initiativ! Kram tillbaka!
Majken, min Majken

Till top