Majken, min Majken

Hösten 2014 fick Majken diagnosen akut lymfatisk leukemi och livet blir aldrig någonsin detsamma igen...

Vår prinsessa

Underhållsfas 1 ALL, Majken, barncancer, blogg, leukemi, prinscarlphilipochsofia, vattkoppor Permalink1
Efter lite av en skräckens dag igår, när vattkoppslarmet gick i bekantskapskretsen, har vi haft en betydligt mer glädjefull dag idag. 

Vattkoppor är bland det värsta som barn som behandlas för leukemi kan drabbas av (kanske också barn som behandlas för andra typer av cancer, men jag vet inte säkert) eftersom de har så dåligt immunförsvar. Så när telefonsamtalet kom om utbrott av vattkoppor hos ett barn som Majken nyligen träffat, blev vi så klart väldigt oroliga. Vi trodde ett tag att vi skulle behöva spendera några nätter på sjukhus med intravenös motmedicin mot vattkoppsvirus, men vi klarade oss med fyra tabletter fyra gånger om dagen i 14 dagar. Puh! Med världens bästa tablettätande treåring så funkar allt. (Men det är inte klokt att hon fixar det.) 

Vi är så tacksamma för alla dygn fria från sjukhus, idag extra glada eftersom vi hade stora planer.

Majken på väg för att fira prinsbröllop, laddad som få.


Fler sådana här dagar tack! 

Majken, min Majken, du är vår prinsessa varje dag! Prinsessan Majken av Mörtnäs. Det allra finaste vi har. 


#1 - - MP:

Med tanke på att det har blivit fel i ordinationen förr.... Tar hon verkligen fyrs tabletter fyra gånger dagligen i 14 dagar..?

Ja, vattkoppor är inget kul. Tänk om det ingick i det allmänna vaccinationsprogrammet. Det hade besparat cancersjuka barn, och andra barn med ett nedsatt immunförsvar, och deras föräldrar för all del, en hel del lidande..

Svar: Egentligen är det en tablett fyra gånger om dagen men eftersom hon inte kan svälja den hel så delar vi den i fyra mindre bitar. Därför blir det fyra tabletter fyra gånger om dagen. Senaste läkarbesöket flyttade också fram antal dagar hon måste äta dem till den 30 juni. Så totalt äter denna fantastiska treåring 17 tabletter om dagen (det är en tablett med cellgifter dagligen också), förutom på torsdagar då blir det fler cellgifter så då blir det 19 tabletter och på lördagar och söndagar får hon dessutom antibiotika i förebyggande syfte så då äter hon totalt 25 tabletter om dagen. Mycket att hålla reda på och det krävs stort tålamod från stora och små för att hon ska få i sig alltihop. Men det får hon alltid eftersom hon är världens bästa! Jag tror faktiskt att hela samhället skulle tjäna på att vaccination mot vattkoppor ingick i vaccinationsprogrammet. Säkert är det bara en tidsfråga innan det gör det. Till dess får många föräldrar gå med ständig klump i magen och oro. Bara att kämpa på! /Lisa
Majken, min Majken

Till top