Majken, min Majken

Hösten 2014 fick Majken diagnosen akut lymfatisk leukemi och livet blir aldrig någonsin detsamma igen...

Att bara genomlida dagarna...

Underhållsfas 1 ALL, Majken, barncancer, blogg, leukemi, vincristin Permalink3
I stort verkar det ha gått bättre den här kuren med vincristin än den förra som var för åtta veckor sedan. Inte lika mycket smärta. Men Majken är väldigt medtagen även denna gång, även om hon inte verkar ha så ont. Hon är jättetrött och vill bara ligga i sängen. Hon gnyr och gnäller om hon ens pratar alls. Vill att man ska sitta nära.



Till slut fick vi upp henne, klädde på och satte in henne i bilen. För nu ska vi äntligen få lite semester. Hur det nu blir... Förmodligen inte som vi tänkt oss, det blir det så sällan numera. Vi gör det bästa av vad vi kan göra så får vi se hur det blir sen. Inga glada miner just nu, hon är väldigt plågad hela tiden. Men kanske det vänder med lite miljöombyte. 



En gång på sjukhuset träffade vi en 14-årig flicka med samma diagnos som Majken, ALL. Hon var på sista året av behandlingen och hade tjockt mörkt hår. Hon beskrev det som att vincristin gör så att det kryper i hela kroppen och det enda hon kunde göra var att ligga på soffan hela dagarna efter en kur. Kanske är det så det känns även för Majken, det är svårt att säga när hon inte kan eller ens vill försöka beskriva det själv. Hon bara ligger där och liksom genomlider dagarna tills det onda är över.

Majken, min Majken, nu vänder det snart! Vi är framme hos mormor och morfar och det gör nog under för viljan och orken. Jag hoppas det nåt så innerligt så det kan du aldrig tro.



#1 - - Anna-Lena Bengtsson:

Ha det så gott alla, hoppas ni blir stärkta av sol o varma vindar.

Svar: Tack! Hoppas ni får en fortsatt skön sommar med alla fina barnbarn! Kram!
Majken, min Majken

#2 - - Sarah:

Åh vad jag hoppas att det vänder. Att hon snart snart vill busa och leka igen. Fina Majken. Hoppas ni får en härlig semester. Kramar Sarah 💖

Svar: Tack Sarah, det borde vända snart. Vi saknar vår glada fina Majken. Ha en skön sommar du med! Snart tar vi nya tag för att trygga barncancervården! Kramar Lisa
Majken, min Majken

#3 - - Sarah:

Tack Lisa, och ja :-) - vi ska inte släppa taget om en tryggare barncancervård! Många kramar tillbaka!

Till top