Majken, min Majken

Hösten 2014 fick Majken diagnosen akut lymfatisk leukemi och livet blir aldrig någonsin detsamma igen...

Parken Zoo

Underhållsfas 1 ALL, Barncancerfonden, Parken Zoo, barncancer, blogg, leukemi, majkenminmajken Permalink3
Det blev en heldag på Parken Zoo i Barncancerfondens regi. 






Jag tycker det är så fantastiskt att de ordnar, annars skulle vi aldrig komma iväg. Gå på nöjespark med ett cancersjukt barn?? Herregud det går ju bara inte! Tänk på alla ungar där och alla SMITTOR. 

Men när det är Barncancerfonden som ordnar så känns det plötsligt möjligt. Det betyder så mycket en sån här dag. Då får vi chans att träffa andra föräldrar och barn i samma situation och det är guld värt för hela vår familj. Träffa andra föräldrar som kämpar, som också har en hel kasse mediciner nedstuvade i packningen någonstans eller kräkpåsar beredda. Som också känner på pannan och kollar hur bleka barnen är varannan minut. Som förundras över hur mycket barnen faktiskt orkar. Och som ler fånigt lyckligt när de små liven har roligt. Som vore det ett mirakel.

Där finns också andra syskon till barn med cancer. Andra syskon som springer omkring i skuggan av det sjuka barnet. Som stojar och leker och tittar och pekar i djurparken precis som alla andra syskon där. De ser att de inte är ensamma i världen, de ser att många familjer har sjuka barn, att många har ett sjukt syskon, att många barn i olika storlekar har CANCER.

Tack Barncancerfonden och Parken Zoo för denna dag - ni har hjälpt till att skapa ett varmt och soligt minne för oss!

Majken, min Majken, vad härligt vi hade det denna dag! Du åkte tekoppar och karusell och såg jaguarer och jättesköldpaddor och minihästar. Och jag såg dig ha roligt. Älskade underbara unge, det betyder allt för mig.




Sköna dagar!

Underhållsfas 1 ALL, Majken, barncancer, blogg, fuckcancer, leukemi Permalink0
Åh dessa bra dagar!! Älskar dem! Sorglösa dagar då barnen leker och vi pysslar här hemma. Nästan som om ingenting hade hänt.






Och så kommer tisdagen nästa vecka och vi ska plåga henne igen. Vincristin. Kortison. Fruktansvärt. Ont i kroppen. Massor av tabletter. Försöker att inte tänka på det när vi har såna här härliga dagar, men det ligger där i bakhuvudet och ruvar hela tiden. Fuck cancer.


Majken, min Majken, vi struntar i de där tankarna nu. Vi laddar om för Parken Zoo imorgon med Barncancerfonden. Hoppas på ännu en bra dag och att vi skapar fina minnen att leva på när det är svårt. 


Midsommarfirande!

Underhållsfas 1 ALL, Majken, blogg, leukemi, midsommar Permalink2
Först tänkte vi att vi får vara hemma och fira midsommar i år. Hemma i tryggheten och med närheten till sjukhus och nålar och mediciner. Om det nu skulle behövas. 

Sedan tänkte vi att nej, det är fel. Majken mår jättebra just nu och vi kan inte hålla på och isolera oss för säkerhets skull hela tiden. Vi måste passa på att leva lite när vi kan. Så vi packade in hela familjen och galet mycket packning och bodde hos vänner i två nätter. I långa stunder var vi en familj som alla andra, med stojande barn och glada vuxna. Det var verkligen balsam för den här cancerfamiljens själ. Vi behöver komma ut ur bubblan ibland och andas vanlig luft. 


Jordgubbstårta bakas och Majken får hjälpa till. Så stolt.


Majken tycker att vaniljkräm är så hääär gott!


Tack alla fina vänner och barn för en härlig helg! 

Majken, min Majken, vilken solstråle du har varit dessa dagar. Idag var det tillbaka till verkligheten och stick i fingret. Men vi tog vara på våra lediga soliga dagar så vi kan ta oss an de tuffare med ny energi. Hoppet om en skön sommar lever. 



Till top